Rugby Touch

Rugby Touch

El Rugby Touch, o simplement Touch, és un esport originari d’Austràlia als anys 60, on es practicava com a tècnica d’entrenament pel rugby. És similar al Rugby League, però més simple, i sense gaires requeriments de joc. No hi ha placatges, melées, rucks, mauls, touches, ni xuts de pilota.

És un esport ràpid, senzill i excitant, que emfatitza les següents aptituds: cursa; destresa i agilitat amb la pilota; passes i recepcions. Desenvolupa els principis bàsics de l’atac i la defensa, amb baix risc de lesionats.

És adequat tant pels neòfits com pels jugadors amb experiència i per veterans. Es pot jugar en equips masculins, femenins i mixtes. Se sol jugar a nivell social, però també existeixen al voltant del món competicions professionals, corporatives, escolars i de veterans.

La International Rugby Board món òrgan rector de les normes de la Unió de Rugby el novembre del 2010 va publicar el primer esborrany de les regles oficials de Touch Rugby de l’IRB. Les regles del joc, de fet, exclou la regulació que FIT no va ser reconegut per la Junta. Touch Rugbi de l’IRB es promourà amb el món de rugbi d’etiquetes per totes les federacions de rugbi.

El Touch, internacionalment està regulat per la Federació Internacional de Touch (FIT).

Podeu descarregar el REGLAMENT simplificat del TOUCH.

Rugby Touch

El Rugby Touch, o simplemente Touch, es un deporte originario de Australia en los años 60, donde se practicaba como técnica de entrenamiento para el rugby. Es similar al Rugby League, pero más simple, y sin muchos requerimientos de juego. No hay placajes, melé, rucks, mauls, touches, ni disparos de pelota.

Es un deporte rápido, sencillo y excitante, que enfatiza las siguientes aptitudes: carrera; destreza y agilidad con el balón, pases y recepciones. Desarrolla los principios básicos del ataque y la defensa, con bajo riesgo de lesionados.

Es adecuado tanto para los neófitos como para los jugadores con experiencia y para veteranos. Se puede jugar en equipos masculinos, femeninos y mixtos. Se suele jugar a nivel social, pero también existen alrededor del mundo competiciones profesionales, corporativas, escolares y de veteranos.

La International Rugby Board, órgano rector de las normas de la Unión de Rugby en noviembre de 2010 publicó el primer borrador de las reglas oficiales de Touch Rugby del IRB. Las reglas del juego, de hecho, excluye la regulación FIT no fue reconocido por la Junta. Touch Rugby del IRB se promoverá con el mundo de rugby de etiquetas para todas las federaciones de rugby.

El Touch, internacionalmente está regulado por la Federación Internacional de Touch (FIT).

Podéis descargar el reglamento simplificado del TOUCH.