Rugby Touch

El Rugby Touch, o simplement Touch, és un esport originari d’Austràlia als anys 60, on es practicava com a tècnica d’entrenament pel rugby. És similar al Rugby League, però més simple, i sense gaires requeriments de joc. No hi ha placatges, melées, rucks, mauls, touches, ni xuts de pilota.

És un esport ràpid, senzill i excitant, que emfatitza les següents aptituds: cursa; destresa i agilitat amb la pilota; passes i recepcions. Desenvolupa els principis bàsics de l’atac i la defensa, amb baix risc de lesionats.

És adequat tant pels neòfits com pels jugadors amb experiència i per veterans. Es pot jugar en equips masculins, femenins i mixtes. Se sol jugar a nivell social, però també existeixen al voltant del món competicions professionals, corporatives, escolars i de veterans.

La International Rugby Board món òrgan rector de les normes de la Unió de Rugby el novembre del 2010 va publicar el primer esborrany de les regles oficials de Touch Rugby de l’IRB. Les regles del joc, de fet, exclou la regulació que FIT no va ser reconegut per la Junta. Touch Rugbi de l’IRB es promourà amb el món de rugbi d’etiquetes per totes les federacions de rugbi.

El Touch, internacionalment està regulat per la Federació Internacional de Touch (FIT).

Podeu descarregar el REGLAMENT simplificat del TOUCH.